Zöldfűszeres burgonyalepény
Különösen estére javasoljuk ezt az egyszerű, olcsó és egészséges ételt. Aki szereti a krumplit, és nem sajnál fél órát a tűzhely mellett tölteni, feltétlenül próbálja ki!
Burgonyalepény
Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 egész tojás, só, bors, zeller- és petrezselyem zöldje, 2-3 mentalevél, sütéshez olaj, tálaláshoz tejföl, tartár, friss zöldségek.
Elkészítés: mossunk meg és tisztítsunk meg fél kg krumplit. Negyedeljük fel, és kevés olajjal, vízzel főzzük fedő alatt puhára. Amíg a burgonya fő, egy mély tálban verjünk fel egész tojást, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, és adjunk hozzá finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, és néhány levél ugyancsak apróra vágott mentát.
A megfőtt burgonyát villával törjük meg, és jól keverjük össze a fűszeres tojással. Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben, és öntsük bele a massszát. Mindkét oldalán süssük aranybarnára.
A sütést kisebb adagokra elosztva is végezzük, hogy mindenkinek külön-külön jusson egy lepény.
Tálalhatjuk friss zöld salátákkal, de mártogathatjuk tejfölbe, tartárba is.
Laktató és egészséges.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.