Zöldséges csirke és Sajtfelfújt
A zöldséges csirke és a sajtfelfújt pillanatok alatt elkészül. Egy egyszerű rántott, vagy burgonyaleves mellé kitűnő. Fél óra alatt így lesz kitünő ebédje!
Csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 1 db karalábé, 1 db cukkini, 2 szál sárgarépa, 1,5 dl tejszín, 10 dkg spenótlevél, vagy mángold, darált bors, 1 teáskanál étkezési keményítő, só, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál parmezán sajt, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj.
Elkészítése: Vágjuk a csirkehúst ujjnyi csíkokra, tegyük egy kis tálba, szórjunk rá egy teáskanálnyi keményítőt, majd keverjük jól össze. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a keményítővel összekevert húscsíkokat, és erős lángon pirítsuk meg. Ha a húsdarabok szélei pirulni kezdenek, tegyük hozzá a falatnyi darabokra felvágott zöldségeket, és közepes lángon pirítsuk még további 4-5 percig. Sóval, darált borssal ízesítjük, majd öntsük fel a tejszínnel, tegyük bele az összevágott petrezselyem zöldjét és forraljuk jól össze. Öntsük az egészet tűzálló üvegedénybe, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát és reszelt parmezán sajtot, majd sütőben, 150 fokon, 20 perc alatt pirítsuk aranysárgára.
Sajtfelfújt
Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 2 csomag réteslap, 2 evőkanál étolaj, 0,5 pohár reszelt trappista sajt, 0,5 pohár reszelt karaván sajt, 0,5 pohár reszelt ementáli sajt, 3 tojás, 0,75 ml tejszín, 1 evőkanál liszt, őrölt szerecsendió, petrezselyem zöldje.
Elkészítése: A felkarikázott hagymát az olajon megdinszteljük. A sajtokat összekeverjük a felvert tojással, a fűszerekkel, a liszttel, a tejszínnel és a megpárolt hagyma háromnegyedével. A réteslapokat körülbelül 10×10 centiméteres kockára vágjuk, és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük. Háromnegyed részéig megtöltjük a sajtos keverékkel, tetejére teszünk a pirított hagymából. 150-160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert hamar összeesik, és nem lesz szép.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.