Zöldséges, rizses pulykamell- Anyu receptje
Anyám csirkéből készíti, de „ludas kásának” nevezi. Valóban készíthetjük más szárnyashúsból is, például filézett pulykacombból, csirke mellből, de akár filézett libacombból is. A lényeg a szárnyashús és a sok-sok friss zöldség. Íme egy újabb gyorsan elkészülő fogás!
Hozzávalók: (4 személyre)
40 dkg pulykamell
2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, a fél-fél fej karalábé és zellergumó, 25 dkg zöldborsó
1 csomag (125 gr) gyors rizs
finomra vágott petrezselyem
só, bors ízlés szerint
egy evőkanál ételízesítő
kevés olaj, vagy margarin
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk.
A pulykamellet csíkokra vágjuk, s egy akkor lábasban, amibe majd minden belefér (a megduzzadó rizzsel együtt!) felhevítjük az olajat, vagy a margarint és a pulykamell csíkokat kicsit megsózva, megborsozva, gyorsan átpörgetve, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, ráöntünk kb. 1 dl. vizet és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a gyors rizst, kb. 1 bögre vizet, az ételízesítőt s lefedés nélkül, kis lángon hagyjuk megfőni. (Szükség szerint lehet még egy kis vizet hozzátenni közben.) Amikor a rizs puha, levesszük a tűzről, s még 10 percre lefedjük, hogy a rizs minden nedvességet magába szívjon.
Frissen tálaljuk. A zöldségkedvelők még egy kis salátát (fejes, uborka, vagy paradicsom) is készíthetnek hozzá.
Tippek: valóban készíthetjük más szárnyashúsból is, például filézett pulykacombból, csirke mellből, de akár filézett libacombból is.
Jó étvágyat kíván:
Hozzászólás zárolva.