Zöldspárgás sárga tőkehal
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!
Hozzávalók:
60 deka sárga tőkehalfilé (tonhallal is helyettesíthető),
60 deka zöldspárga,
3 evőkanál citromlé,
3 tojássárgája,
2 deci tejszín,
10 deka vaj,
só, őrölt bors,
1 evőkanál friss, durvára vágott tárkonylevél,
cukor
Elkészítése:
a szeletekre vágott halat sózzuk, borsozzuk, majd a citromlével megöntözzük, és körülbelül fél órára hűtőbe tesszük. A megtisztított spárgát cukros-sós-citromos vízben néhány percig roppanósra főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel (gőz fölött) pár perc alatt összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, pici tárkonnyal és citromlével ízesítjük, majd 2 deka vajjal mártássá keverjük. A halszeleteket a maradék vajon mindkét oldalukon átsütjük, tálra rakjuk, mellétesszük a spárgát, és leöntjük a mártással. A maradék tárkonnyal díszítjük. Párolt rizzsel kínáljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.