Facebook hozzászólás
471

A NETFLIXEN ITT AZ ÚJ KORONA-SOROZAT

Diana interjú – a BBC 25 év után ismét kivizsgálja az ügyet

Miközben épp tegnap jött ki a Netflix egyik régóta várt sorozatának új évada, a Korona, addig a brit közszolgálati csatorna, a BBC független és teljes körű kivizsgálást indít a közeljövőben Diana hercegné 1995-ös interjúja ügyében. A hercegnő öccse, Earl Spencer azzal vádolta meg a BBC riporterét, Martin Bashirt, hogy annak idején hamis dokumentumokkal és megtévesztő módszerekkel tudott csak a királyi család közelébe jutni, és ennek köszönhetően készíthette el a világhírű interjút.

Diana  két évvel halála előtt, 1995 novemberében, adott interjút a BBC-nek, amiben mindenféle kertelés nélkül beszélt magánéletéről, Károly herceggel való házasságáról. Ekkor beszélt először arról, hogy neki is viszonya volt, és arról is, hogy súlyos bulimiában szenvedett. Az interjút becslések szerint akkor 23 millióan látták, írja a The New York Times .

Itt még látszólag minden rendben. Fotó: pixabay.com
Itt még látszólag minden rendben. Fotó: pixabay.com

Az interjút két részben vetítették le múlt héten a brit ITV-n, amely újra felszínre hozta a kérdést: mivel érte el annak idején Bashir, hogy Diana hercegné interjút adjon?

A brit közszolgálati csatorna vezetése azt követően jelentette be, hogy vizsgálatot indít az ügyében, miután az ITV beharangozta: interjút készített azzal a grafikussal, akinek annak idején szintén szerepe volt abban, hogy a híres Diana-interjú összejöhessen.

A gyanú szerint ezt a grafikust bízta meg Bashir, hogy készítsen neki hamis bankszámla-kivonatokat. A riporter később ezek segítségével vette rá a hercegnő öccsét, hogy találkozhasson Dianával. A kivonatok arra utaltak, hogy a királyi család munkatársai sztorikat adtak el a sajtónak. Az ügyet már akkor is kivizsgálták, de a BBC akkori hírigazgatója végül 1996-ban felmentette Bashirt a vádak alól.

Bashir, aki 2016-tól a BBC vallási szerkesztőségének főszerkesztői posztját tölti be nem nyilatkozott az ügyben, jelenleg koszorúér-műtétje után lábadozik, előtte pedig koronavírus-fertőzésének szövődményeiből gyógyult fel.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!