Facebook hozzászólás

A NAP KÉPE

Janka néni anyai örömök előtt

Ja, hogy ki az a Janka? Nos, nem olvastok elég gyakran Életformát! Janka Döme gólya felesége évek óta. A férj április 4-én már igazgatta a fészkét, rá két hétre már csinos otthon várta az asszonyt.

Döme után Janka is megérkezett Újszászra, Kép: László Márta
Döme után Janka is megérkezett Újszászra, Kép: László Márta

Legalábbis szerény megfigyelési képességeim alapján így történt. Döme és Janka tőlem kapta a nevét. Évek óta hetente nagyjából kétszer járok Újszász határában, és ott szerzem ismereteimet. Ha az ember nem mindig az autópályákat választja, választhatja, akkor bámulatos dolgokat vesz észre! Döméék évek óta hozzám, és az utazásaimhoz tartoznak…

Döme és Janka igazgatja a fészkét, Kép: László Márta
Döme és Janka igazgatja a fészkét, Kép: László Márta

A szerencsés megérkezés után most azon izgulhatunk, hogy hány tojást rak az én Jankám, és hogy hány fog kikelni? Azután meg azért aggódunk, hogy ebben a kábelrengetegben sikerül-e épségben felnevelni a kicsiket? Hajrá Döme, hajrá Janka, én nektek szurkolok!

Megjött Döme, tehát megjött a tavasz is

Döme ura a helyzetnek, Kép: László Márta
Döme ura a helyzetnek, Kép: László Márta

A kikelet visszavonhatatlan jele, ha Döme megérkezik. Döme egy csodálatos gólya, és Újszász határában fészkel egy villanyoszlopon. Most még csak egyedül láttam, de remélem, pár nap múlva Döméné, alias Janka is landol.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!