Facebook hozzászólás
414

Filmsztárok adják kölcsön Instagram fiókjukat

Julia Roberts és Hugh Jackman a COVID-19 ellen

A social mediában hatalmas követőtáborral rendelkező nemzetközi hírű filmcsillagok fogtak össze, hogy segítsék a koronavírus- járvány elleni küzdelmet; időlegesen felajánlják social média fiókjukat járványügyi szakértők részére, hogy így juttassanak el milliós követőtáborukhoz a járvánnyal kapcsolatos fontos és alapvető információkat.

Julia Roberts, Hugh Jackman és Millie Bobby Brown is azon nemzetközi hírű filmcsillagok közé tartozik, akik időlegesen felajánlják social média fiókjukat járványügyi szakértők részére, hogy így juttassanak el milliós követőtáboruk számára a koronavírus járvánnyal kapcsolatos fontos és alapvető információkat – írja a The Age.

Julia Roberts. Fotó: depositphotos.com
Julia Roberts. Fotó: depositphotos.com

 

Julia Roberts követői voltak az elsők, akik találkoztak ezekkel a bejegyzésekkel; az amerikai filmcsillag interjút készített Dr. Anthony Fauci-val, az Egyesült Államok Nemzetközi Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatójával a világjárványról.

A #PassTheMic névre hallgató kezdeményezést a ONE Campaign nonprofit szervezet indította, a cél pedig egyértelmű: a hírességek ismertségét felhasználva minél több emberhez, minél több követőkhöz eljuttatni hiteles adatokat, információkat a koronavírusról és a járványról. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a filmcsillagok egyetlen napra átadják social média fiókjukat, ahol aztán lehet közölni a járvány infókat minden mennyiségben.

Dr. Anthony Fauci szerint a járvánnyal kapcsolatban most a legfontosabb kérdés az, hogy hogyan kezeljük az egyes országok egymástól rendkívül eltérő egészségügyi helyzetét.

„Ha Dél-Afrikát, a Szaharától délre eső Afrikát, Ázsia, Dél-Amerika egyes részeit és még a Karib-térséget tekintjük, ezeken a helyeken gyakorlatilag nincs kellő mértékben kiépített egészségügyi ellátó rendszer”- mondta Fauci.

Roberts, Jackman és Brown együttesen mintegy 71 millió követővel bír csak az Instagramon, így segítségükkel valóban nagyon sok helyre el lehet juttatni olyan egészségügyi információkat, melyek máshogyan nem érnék el a szükséget szenvedőket.

A kampányban többek között olyan hírességek is részt vesznek, mint Penelope Cruz, David Oyelowo, Sarah Jessica Parker, Rainn Wilson és Shailene Woodley.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!