Facebook hozzászólás
330

Nagyi és az unokák együtt nyitottak egy üzletet

Példaértékű családi vállalkozás

Ritka a mai világban, hogy a különböző generációk igazán jól megértsék egymást. Még a családi vállalkozásoknál sem jellemző, hogy a rokonok 50 év korkülönbséggel is hatékonyan együttműködjenek. Egy nagymama és unokái közösen vágtak bele egy új üzletbe, ahol mindenki megtalálta a maga helyét.

Még a szatyor is újrahasznosított

A családtagok számára fontos szempont volt a környezettudatosság. Ez az Olivitában nem csupán egy trendi jelző: a boltban például régi magazinokból készült szatyrokat is kaphatunk, amiket a tulajdonosok maguk barkácsoltak össze.

“Gondolkodtunk, mi az, ami jól néz ki és környezettudatos is lehet. Így esett a választás a régi újságokra, ezeket összeragasztva készül a szatyor. A női magazinok és az autós újság a legjobbak!” – meséli Éva.

nagyi-es-unokak-csomagolnak
A boltban régi magazinokból készült szatyrokat is kaphatunk, amelyeket a tulajdonosok maguk gyártanak. ( Fotó: Olivita)

Az ár és a termékek neve itt orvosi spatulákra kerül, de a második, Fehérvári úti bolt megnyitójára is újrahasznosított papírrózsákkal készülnek. Ráadásul minden termék csomagolását 50 forintért visszaveszik, így teljes a hulladékmentesség. A boltokban natúr és bio árukat, extraszűz olívaolajból készült gurmé terékeket, vegán vitaminokat, adalékmentes gyümölcslekvárt és gyógynövényszörpöket, de bioexkluzív olívaolajból készült kozmetikumokat is találunk.

“Már ebben az egy évben rengeteget tanultam!” – mondja Dorina, Éva pedig hozzáteszi: “Szuper unokáim vannak, szorgalmasak, okosak, szépek. Nincsen olyan tervem, hogy ők márpedig csak ezt csinálhatják! Arra viszont szeretném őket megtanítani, milyen buktatói vannak egy vállalkozásnak, és hogyan lehet vele megállni a lábukon. Bármerre sodorja őket a szél, ez a tudás még jól jöhet.”





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!