Facebook hozzászólás

"CSAK AZ A SZÉP ZŐD GYEP"

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a kertbe, és élvezni a napsugarakat, a madárcsicsergést. Sajnos azonban az elmúlt 24 év alatt pöttömnyi sorházas gyepünk, tujáink, az ide-oda ledugott kis növényeink bizony megöregedtek. Eddig halogattuk a dolgot, és akkor jött a festés kísértete, meg Karesz…

Festetni kell – néztem körbe otthon szomorúan. Csakhogy addig nem lehet, amíg a kert nincs rendben. Ha ugyanis például ki kell vágni a kínai selyemtujákat, akkor azokat – sorház lévén – csak a lakáson keresztül lehet eltávolítani. A művelet kosszal jár, tehát addig festetni nem lehet. Ha viszont lépni akarunk azt gyorsan kell, mielőtt a madarak fészket raknak!

Ilyen volt a kert, Kép: László Márta
Ilyen volt..., Kép: László Márta

Ekkor lépett a képbe nagyon kedves kollégám, Karesz, aki új szakirányú végzettségével a hóna alatt egy pillanat alatt felmérte a helyzetet, és megnyugtatott.  Rögtön kiderült ugyanis, hogy a tuják maradhatnak, de elhalt ágait le kell vágni. A lenn burjánzó borostyánok helyére minden évben máskor virágzó hagymások kerültek, majd angolosan, egy kis dísztégla-elválasztó következett. A kikopott, több helyen elmohásodott gyeppel is azonnal tudta Karesz, mit kell tenni. A talajt fellazította, a megfelelő, szinte föld minőségű trágyát elterítette, meglocsolta, és erre jött a frissen vásárolt gyepszőnyeg. Mindannyian többször átsétáltunk rajta, hogy megtapadjon, amennyire csak lehet, és jól meglocsoltuk. Onnantól naponta kétszer locsolunk és sétálunk, mert innentől már csak ez a recept!

Kész a gyepszőnyeg, Kép: László Márta
... és ilyen lett, Kép: László Márta

Gyönyörű lett, angolosan elegáns, még ránézni is maga a tavasz! Azóta kivirágzott a szomszéd tulipánfája, már rügyezik a vadszőlő, a trombitafolyondár, szusszanhatunk egyet… Jó, akkor most jöhet a festés! Köszi, Karesz!

3+1 tipp balkonkertészeknek

Egyre többet süt a nap, később sötétedik, és már a madárdalt is hallani.  Keresve sem találhatnál jobb alkalmat arra, hogy belevesd magad a kerti munkákba. Persze ha lakásban élsz, akkor ez nem tűnik ilyen egyértelműnek, viszont a jó hír az, hogy egy balkonkert segítségével így is átélheted a kertészkedés örömeit. Már most kedvet kaptál? Nem csoda, hiszen egy ilyen kiskert az erkélyen nemcsak gyönyörű, de igazán praktikus is lehet. Akár tapasztalt erkélykertész vagy, akár most ismerkedsz ezzel a világgal, a 3+1 tipp, amelyet Megyeri Szabolcs kertész gyűjtött össze neked, garantáltan nagyon hasznos lesz számodra.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!