Facebook hozzászólás
151

3 gyors és szuper finom édesség!

A laktató ebéd vagy vacsora után mindig jól esik egy kis édesség. Ha gyorsan akar finomat készíteni, most segítünk néhány „édes” ötlettel. A család biztosan megkedveli majd őket….

Joghurtkrémes babapiskóta

Hozzávalók: (4 személyre)

Kb.10 darab babapiskóta, 4 evőkanál rum, (esetleg helyette gyümölcsszirup), 4.dl natúr joghurt, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dkg pirított mogyoró, 5 dkg mazsola.

Elkészítés: A kis darabokra tört babapiskótát meglocsoljuk rummal, (gyerekek esetében gyümölcssziruppal), és állni hagyjuk. A joghurtot simára keverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót, és az átválogatott, megtisztított mazsolát. A piskótadarabokat üvegkelyhekbe osztjuk és ráhalmozzuk a joghurtkrémet.

Idő: 15 perc

Adagonként 1260 joule

Túrókrém almával

Hozzávalók: (4 személyre)

4 közepes alma, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 kis darab egész fahéj, 2 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 4 evőkanál cukor, fél kg sovány túró, 2 evőkanál citromlé, esetleg citromfű a díszítéshez.

Elkészítés: Az almákat megmossuk és egy fél almát kivéve, melyet a díszítéshez félreteszünk, – meghámozzuk, majd a magházat kivéve kockákra vágjuk. Az almát a citromlével, 1 dl vízzel, és az egész fahéjjal kb.10 percig főzzük. A fahéjat kivéve, félretesszük hűlni. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját, a cukrot és az őrölt fahéjat elkeverjük a túróval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a krémbe keverjük. Az almakompótot négy desszertes tálba osztjuk szét, ráöntjük a túrókrémet és meghintjük fahéjjal. A félretett almát cikkekre vágjuk, és a citromfűvel együtt, ezzel díszítjük az almás túrókrémet.

Idő: 20 perc

Adagonként 220 kcal

Palacsinta ananászgyűrűvel

Hozzávalók: (4 személyre)

1 kis doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 dkg liszt, 2 evőkanál mandula likőr, 2 dl szódavíz, 1 egész tojás, 1 evőkanál olaj, porcukor, citromfű a díszítéshez

Elkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük, a levét félre tesszük,. A lisztet simára keverjük 2 evőkanál ananász lével, a mandulalikőrrel, és a szódavízzel , majd kb. fél órát pihentetjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Összegöngyöljük őket, és egy-egy félbevágott ananászkarikát teszünk rájuk. Bőven meghintjük porcukorral és citromfűvel díszítjük.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!