Facebook hozzászólás
224

A kecske és a furmint fantasztikus találkozása

Mádon évek óta azt képviselik, hogy a kecskehús és a száraz furmint együttese adja a legharmonikusabb ízhatást. A következő receptben szereplő kecskeételt a kerti fűszerek és a furmint kettőse teszi különlegesé.

Lassan sütött zöldfűszeres kecskelapocka idei fejes káposztából készült káposztás nudlival, szikkasztott paradicsommal, roppanós kerti zöldségekkel, friss kecskesajttal és a hús saját sült szaftjával

Ezt a receptet Horváth Gábor, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely séfje ajánlja a különlegességek kedvelőinek!

A kertben növő friss fűszerekkel – elsősorban kakukkfűvel – gazdagon fűszerezzük a kecskehúst, sóval, borssal ízesítjük, majd forró sütőben fehérborral és zsiradékkal sűrűn locsolva puhára sütjük.

A húst elkészültekor idei fejes káposztából készült nudlival, roppanósra párolt kerti zöldségekkel – karottával, karalábéval, zellergumóval, újhagymával -, 90°C-os sütőben szikkasztott, tálaláskor friss kecskesajttal megszórt paradicsommal és a kecske saját sült szaftjával meglocsolva tálaljuk.

Mádi furmint, Kép: Gusteau

 

A séf szerint nyáron érdemes felszerelni a konyhát változatos, friss alapanyagokkal, és megtalálni az összhangot azokkal a borokkal, melyeket akár egész évben szívesen fogyasztunk. E kecskesültet például a mádi Szent Tamás Perce 2012 furmintja teszi igazán különlegessé.

A mádi borvidékről itt olvashattok bővebben! Horváth Gábor kecskesajtos salátájának, illetve különleges borjú tatárjának receptjét itt nézd meg!

Forrás: Gusteau



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!