A köret is lehet diétás
Most már itt a nyár, és ilyenkor különösen jólesnek a különféle zöldségkompozíciók, amelyek ráadásul egészségesek is. A következő receptünk is ilyen, diétázók főételnek, zöldségkedvelők köretnek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
4 darab 25 dkg padlizsán,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg zellergumó,
20 dkg cukkini,
30 dkg paradicsom,
2 gerezd fokhagyma
só, oregánó
Elkészítése:
Mindegyik padlizsánból hosszanti irányban négy helyen, körülbelül 5 centi hosszú, fél centi széles és fél centi mély csíkot kivágunk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Ezután az egyik bevágásnál két kanál segítségével mélyedést alakítunk ki. A vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, majd az egészet oregánóval, sóval és kevés fokhagymával ízesítjük. Az így elkészített ragut a padlizsán belsejébe töltjük. Önálló főételként is tálalhatjuk, de köretként is kiváló.
Hozzászólás zárolva.