A lelket is átmelegíti: tejszínes spárgakrémleves
A tél végi esős-influenzás időben nem csak a testnek, hanem a léleknek is jól esik egy tányér forró, ízletes leves. Ez a recept a hazánkban kevésbé népszerű, de igen finom spárgát ajánlja. Próbálja ki, nem fogja megbánni!
Hozzávalók
80 deka zöld vagy fehér spárga
egy csomag újhagyma
5 deka vaj
2 deci tejszín
1 kiskanál étkezési keményítő
csipetnyi cukor
só, őrölt fekete bors
Elkészítése
A megtisztított spárgát 3 centis darabokra vágjuk. A vajon egy serpenyőben megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, felengedjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá, majd beletesszük a feldarabolt spárgát, és roppanósra főzzük. Kiszedjük a megfőtt spárgákat, néhány fejet díszítésnek félreteszünk, majd a többit a levével összeturmixoljuk. A keményítővel elkevert tejszínnel jól összeforraljuk, beletesszük a spárgafejeket, és néhány perc alatt készre főzzük. Tetejére díszítésként szórhatunk finomra vágott zöldpetrezselymet. Sajtos pirítóssal kínáljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.