Facebook hozzászólás
439

Áfonyás szarvasbélszín, amire nem lehet nemet mondani

Nem könnyű eledel és a hozzávalók beszerzése sem egyszerű, de megéri küzdeni vele, mert a szarvashús áfonyalekvárral klasszikus és megunhatatlan párosítás. Ha még nem próbálta, épp itt az ideje!

Hozzávalók:

1,5 kg szarvasbélszín,

0,5 kg  gomba,

1 fej vöröshagyma,

1 liter vadalaplé,

3 dl vörösbor,

2 dl tejszín,

1 evőkanál áfonyalekvár,

olaj, só, bors.

Elkészítése:

A felszeletelt gombát az apróra vágott vöröshagymával kevés olajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A húst sózzuk, borsozzuk, először minden oldalán hirtelen megsütjük, majd kisebb tűzön átsütjük. Ha kész, a pecsenyelevet a liter vadalaplével fölforraljuk, a felére lefőzzük, majd hozzáadjuk a vörösborral összekevert tejszínt és az áfonyalekvárt, és az egészet összeforraljuk. A felszeletelt húst tálra tesszük, körberakjuk a párolt gombával. kínáljuk ropogós tepsis burgonyával, a mártást csészében tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!