Almás palacsinták – pongyolában és pucéran!
Gyermekkorom egyik kedvenc vacsorája volt az „alma pongyolában” és az almás palacsinta. Isteni finom, laktató és tápláló! Kevesebb is elég a szokásos adagnál.
Nem kell sokat készíteni, mert tápláló és laktató. Így aztán gyorsan elkészíthető akár ebédre, egy tartalmas leves után, akár vacsorára önálló fogásként, tea, tej, vagy kakaó mellé.
1.) "Alma pongyolában"
Hozzávalók: (4 főre)
3 tojás
Fél liter tej
1 dl. víz
Kb. 30-40 dkg lisz
Fél kiló alma
1 csapott evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi só
Olaj a kisütéshez
Fahéjas porcukor a kész csemege megszórásához
Elkészítés:
Az almákat egészben megtisztítjuk, magházát kiszúrjuk, vagy ügyesen kivágjuk a közepéből, úgy hogy az alma egyben maradjon. Majd felszeleteljük az almát kb. fél centi vastag karikákra.
A többi hozzávalóból sűrű palacsintát készítünk, egy magas lábasban bőséges olajat hevítünk.
Az almaszeleteket előbb lisztben megforgatjuk, majd a sűrű palacsintatésztába merítjük, és a forró olajban kisütjük. Sütés után a egy külön tálra terített törlőpapíron lecsepegtetjük a felesleges olajat, majd tálra rendezzük a kész csemegét és őrölt fahéjjal összekevert porcukorral meghintjük.
2.) Almás palacsinta
Hozzávalók: 4 főre
3 tojás
0,5 l. tej
30 dkg liszt
1 evőkanál cukor
4 szem alma
Kevés őrölt fahéj
Olaj a kisütéshez
Porcukor a megszóráshoz.
Elkészítés:
A tejből, tojásból, lisztből, cukorból kb. tejföl sűrűségű palacsintatésztát készítünk. Az almákat megtisztítjuk, és azon frissiben (hogy ne barnuljon meg) a palacsintatésztába reszeljük. Ízesítjük őrölt fahéjjal, majd az átlagosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Azon melegében porcukorral megszórjuk és feltekerjük. Tálra rendezzük, és már tálalhatjuk is!
Hozzászólás zárolva.