Almás-répás céklasaláta
A céklát sokan csak savanyúságként fogyasztják. Nemcsak vérszegényeknek javasolt a magas vastartalma miatt, de kiemelkedő méregtelenítő hatású, és gazdag C-vitamin forrás is.
A cékla élénk színét egy betacyanin nevű vegyületnek köszönheti, ami egy erős antioxidáns. A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják. Salátánk másik nagy antioxidáns tartalmú alapanyaga a sárgarépa, ami béta-karotinban gazdag. A béta-karotin a szem és a bőr egészségéhez járul hozzá. Míg az almavízoldékony rost, azaz pektintartalma jótékonyan hat az emésztésre, koleszterincsökkentő hatású és hasmenés esetén is kiváló népi gyógymód.
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 2 db alma
- 2 dl natúr joghurt
- 1 csipet tengeri só
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés
- A zöldségeket meghámozzuk, lereszeljük vagy csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olívaolajjal, csipetnyi sóval hintsük meg.
- A natúr joghurtot is hozzáadjuk, kiváló saláta egy husi mellé, de akár önállóan is fogyasztható, tízóraira, uzsonnára.
Jó étvágyat kíván Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő, akinek egy másik vitaminbombáját itt ajánljuk!
Hozzászólás zárolva.