Amikor sajtos szalonnásbomba ketyeg a grillrácson
Minden nyáron eljön az a pillanat, amikor a család vagy a barátok körbeállják a faszenes grillt, és azt kérdezik: mi lesz vacsorára? Ezzel a recepttel még a kétkedőket is meggyőzheted arról, hogy a grillezés igazi tudora vagy!
Hozzávalók
● 1 kiló sovány darált marhahús
● 40-50 deka vékony hosszú baconszelet
● 2 fej hagyma
● 1 erős zöldpaprika
● 25 deka reszelt sajt
● oregánó
● só, bors
Elkészítése
A vagdalt húshoz adjuk hozzá a borsot és az oregánót, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd jól gyúrjuk össze. A hagymát finomra vágjuk fel, daraboljunk hozzá az erős paprikából, és futtassuk meg egy csepp zsiradékon.
Három szelet bacont vízszintesen, hármat rájuk merőlegesen fektessünk le, majd egy maréknyi vagdalt húst tegyünk a szalonnákra, adjunk hozzá egy teáskanálnyit a csípős-hagymás keverékből, és szórjunk a tetejére sajtot. Ezután hajtogassuk rá a húspogácsákra a baconszeleteket, és tekerjük körbe vele a húst. Mivel grillen sütünk, a szalonna rögzítéséhez ne használjunk fogpiszkálót, ha szükséges, egy fém hústűvel szúrjuk át. Vörösen izzó faszénen süssük készre. Mivel a szalonnabomba elég kiadós, zöldsalátát és kovászos uborkát kínáljunk mellé. Dijoni mustárral egyenesen mennyei!
● Tapasztalt bombakészítők a baconszeleteket egymásba szőve készítenek szalonnahálót a darált hús köré.
● További ínycsiklandó Életforma-grillrecepteket itt találsz!
● Sokan csak vendégségben vagy vendéglőben esznek faszénen sült ételeket. Eszükbe sem jut, hogy otthon grillezzenek, mondván, hogy ahhoz kert kell. Nem igazán van így, egy icipici erkély is elég ahhoz, hogy egy kis grillállványon megpróbálkozhassunk vele, de egy ilyen kis grillszettel akár egy jól szellőző hidegburkolatos helyiségben is lehet sütögetni.
Az Életforma Shopban egyébként a kerti felszerelésen túl a tűzhelyen történő grillezéshez is találhatsz serpenyőket!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.