Facebook hozzászólás
384

Aszalt szilvával töltött liba

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Egy isteni libarecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!

Méltatlanul ritkán fogyasztott étel a magyar konyhában a liba – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

1 pecsenyeliba,

2-3 pecsenyelibamáj,

1 deci száraz vörösbor,

10 deka mazsola,

20 deka kimagozott aszalt szilva,

só,

bors,

1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld.

Elkészítése:

a mazsolát és az aszalt szilvát 1-2 órára vízbe áztatjuk, amikor megpuhultak, apróra vágjuk. A pecsenyelibamájakat szintén apróra vágjuk, majd összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, a liba hasüregébe töltjük, s a nyílást összetűzzük. Sütőedénybe tesszük, aláöntjük a bort, majd kevés vizet aláöntve – időnként saját levével locsolgatva – puhára sütjük. Ha kész, tálra tesszük, s az átszűrt pecsenyelevet csészébe öntve – rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

További ízletes receptekért kattintson ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!