Facebook hozzászólás
361

Aszaltfügés-szilvás töltött liba

Libahúst jellemzően Márton-napkor vagy jeles ünnepeken készítenek a magyar konyhában, más alkalmakkor szinte csak a hízott libamáj merül fel ételként. Pedig a liba az egyik legfinomabb szárnyashús, és ez a receptünk egyenesen ínycsiklandóvá varázsolja!

Kép: liveinternet.ru

Hozzávalók
1 pecsenyeliba a májával együtt
10 deka mazsola
20 deka kimagozott aszalt szilva
20 deka aszalt füge
2 narancs
só, bors

Elkészítése
A vízbe áztatott mazsolát, aszalt szilvát és fügét apróra vágjuk. A forró vízben alaposan megmosott narancs héját vékonyan lehámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A pecsenyelibamájat és a szívet szintén apróra vágjuk, majd összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel és a narancshéjjal. Sózzuk, borsozzuk, a tölteléket a hasüregbe töltjük, a nyílást összetűzzük. Sütőedénybe tesszük, kevés vizet aláöntve – időnként saját levével locsolgatva – puhára sütjük. Ha kész, tálra tesszük, s az átszűrt pecsenyelevet csészébe öntve tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!