NYERSEN IRÁNY A TÉL
Azért tényleg ne a nagyit tegyük el a szilva helyett
Ezt is meg kell tanulni, ha valami tényleg finomat szeretnénk a családnak majd a télen. A gombócról már meséltem elégszer, de csak gondoljátok végig, hogy ez a remek gyümölcs milyen isteni lesz majd egy remek sülthöz pár hónap múlva! Egyszerűen mámorító!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Megmossuk, kimagozzuk a szép, érett szilvákat. Hozzáadjuk a cukrot, a szalicilt, majd jól összekeverjük. 24 órán át hagyjuk hogy „összeszokjanak”, de közben többször is átkeverjük az egészet. Steril üvegekbe rakjuk, mindegyik tetejére öntünk egy evőkanálnyi rumot, majd légmentesen lezárjuk. Hűvös, száraz helyen hagyjuk, hogy azután télen gombóchoz, köretnek, vagy csak úgy magában tálalhassuk a nyár minden ízét! Jó étvágyat a télre is!
Klári féle nagyon gyors szilvásgombóc o, o, o, ó…
Itt-ott a piacon még lehet kapni szilvát, de ha nem, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki!
Hozzászólás zárolva.