Facebook hozzászólás
239

Babos káposzta, lélekmelegítő a fagyos januári estéken

Ez az étel igazán a téli szezonra való, a hideg januári estékre. Bár nem könnyű eledel és elkészítése is időigényes, a végeredmény megéri a fáradtságot. Próbálja ki bátran!

Hozzávalók:

4 szelet karaj egyenként 15 dkg,

4 darab sütni való kolbász,

2 pár virsli,

50 dkg savanyú káposzta,

30 dkg bab (vagy piros bab konzerv)

1 fej hagyma,

6 dkg füstölt szalonna,

2 dkg sima liszt,

1 gerezd fokhagyma,

néhány szem borókabogyó,

fél babérlevél

kevés kömény, só,

2 gerezd fokhagyma,

6 dkg olaj

1,5 dl tejföl,

1 teáskanál keményítő,

Elkészítés:

A húst megmossuk, enyhén kiklopfoljuk, és sóval, borssal, szétnyomott fokhagymával fűszerezzük. A kolbászt mindkét oldalon több helyen bevagdossuk(kb.fél cm mélyen), a virslit félbevágjuk és az egyik végét keresztben bevágjuk. Ha a káposzta kissé savanyú, átmossuk, majd bő, sós vízben feltesszük főni. Ezután babérlevéllel, boróka bogyóval, köménnyel ízesítjük, és puhára főzzük. Ha megfőtt, lecsepegtetjük, és egy kevés főzőlét félreteszünk.

A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a fokhagymát apróra szétnyomjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban kiolvasztjuk. Megpirítjuk benne a hagymát, fokhagymát és a lisztet, mindezt együtt rövid ideig pirítjuk. A félretett főzőlével felöntjük úgy, hogy sűrűn folyós legyen. Jól felforraljuk, majd hozzáadjuk a babot és a keményítővel felvert tejfölt. Még egyszer felforraljuk, jól összekeverjük és melegen tartjük.

Ezalatt forró olajban átsütjük a kolbászt, virslit és a hús mindkét oldalát, majd szépen elrendezzük a tálra tett káposztán.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!