Facebook hozzászólás
625

Bárányos szüreti pörkölt Mártinál

Nincs nagyobb kincs, mint szüretkor mustot kóstolni! Nagyon ritkán adatik meg, de ha teheted, használd ki a lehetőséget! A bárányhús meg egyenesen kívánja a mustot, de elárulom, lehet borral is készíteni, és a bárány helyett marhapacsnit vagy sertésolt használni! Eddig mind bejött!   

Pörkölt és savanyúság, Kép: wikimedia
Pörkölt és savanyúság, Kép: wikimedia

Hozzávalók: 

Elkészítés:

Pároljuk üvegesre a szalonnát és a hagymát.

Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.

Most dobjuk hozzá a húst, és erős lángon kevergetve pirítsuk pár percig. Jöhet a pirospaprika, a zöldpaprika, a paradicsom, és persze a só is! Öntsük fel musttal, hogy a lé elfedje, és fedővel a tetején már rotyoghat is egészen addig, amíg megpuhul a hús. (Must helyett készülhet borral is!) Készítheted bográcsban is, ha lehet úgy még finomabb! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!