Barátfüle almasodóval
Aki szereti a szilvásgombócot, az bizonyosan a barátfülét is kedveli. Ezt nem igazán láttam a mélyhűtő polcain, tehát nem úszható meg a gyúrás. Nem lehet elrontani!
Almás barátfüle almasodóval
Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 240 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
Almás barátfüle almasodóval
– 1 db tojás
– ízlés szerint só
– 20 dkg finom liszt
– 1 evőkanál margarin
– 4 db alma
– 1 kávéskanál őrölt fahéj
– igény szerint vaj
– 1 evőkanál kristálycukor
– ízlés szerint zsemlemorzsa
– 1/2 db citrom
– 60 dkg burgonya
Almasodó
– 2 db tojássárgája
– 40 dkg alma
Elkészítése:
Almás barátfüle almasodóval
A burgonyát sós vízben megfőzöm, meghámozom, áttöröm és kihűtöm. Először a tojással meg a margarinnal, majd annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható, nem túl lágy tésztát kapjak. 2-3 mm vastagra kinyújtom és féltenyérnyi kockákra darabolom. A meghámozott almát cikkekre vágom, minden tésztadarabra rakok belőle egyet. Citromlevet csepegtetek rá, majd megszórom kristálycukorral meg fahéjjal. A tésztákat háromszög alakúra hajtom, a széleit összenyomkodom, nehogy főzés közben szétnyíljanak. Forró, sós vízben addig főzöm, amíg a barátfülék a felszínre nem emelkednek. A
zsemlemorzsát megpirítom a vajon, és beleforgatom a lecsepegtetett tésztát.
A barátfüléket a meleg almasodóval kínálom.
Almasodó
Az almasodóhoz elkeverem a tojássárgákat az almalében, és forrásban lévő víz fölött habverővel addig keverem, amíg krémsűrűségű lesz.
Jó Étvágyat Kívánunk!
forrás: www.vidékíze.hu
Hozzászólás zárolva.