Bécsi álom áfonyával
… azaz a borjú bécsi, más néven Wiener Schnitzel eredetileg kizárólag borjúból készült. Ma már Ausztriában sem minden borjú, ami Wiener Schnitzel. Bajorországban előszeretettel készítik disznóhúsból, a hagyományos krumplisaláta helyett pedig sült burgonyát, sok salátát és áfonyalekvárt adnak hozzá.
Hozzávalók:
- fejenként 4 db borjúszelet, vagy 2-2 sertés karaj
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- vörösáfonya lekvár
- citrom
Elkészítés:
Klopfold ki kissé a húsokat, és sózd be. Panírozd be hagyományosan. Ha egy kicsit meg akarod bolondítani, a prézlihez adhatsz kevés reszelt parmezán sajtot is! Forró olajban süsd először, hogy a tojás gyorsan megkeményedjen. Utána vedd lejjebb a lángot, hogy a hús párolódjon a kéregben. Közben süsd ki a burgonyát. Helyezd el gusztusosan egy tányéron, Csöpögtess rá citromot! Kínálj hozzá egy bajor salátát, csak a fűszeres majonéz helyett olajjal öntsd le! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.