Berlini máj hagymás sült almával-D-vitamin!
Sokan nem kedvelik a belsőségeket, így a sertés máját sem. Pedig igen bőséges D- vitaminforrás és elkészítése egyszerű, gyors és igen változatosan süthetjük. Íme egy tipp…
Berlini máj hagymás sült almával
Elkészítési idő: 25 perc
Energiatartalom: 1 adag: 340 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– 2 késhegynyi őrölt bors
– 1 teáskanál só
– 3 evőkanál finom liszt
– 10 dkg vaj
– 2 db alma
– 2 fej vöröshagyma
– 80 dkg sertésmáj
Elkészítése:
Az egész májból szeleteket vágok, folyó vízben leöblítem,és száradni hagyom. A hagymákat megtisztítom, majd felkarikázom. Az almákat vékonyan meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.
A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom. Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat barnára pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.
A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 percalatt mind a két oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne
égjen meg, mert keserű lesz! A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek két-két almakarikát és a hagymakarikákat. Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.
forrás: www.videkíze.hu
Hozzászólás zárolva.