Facebook hozzászólás
645

Berlini máj hagymás sült almával-D-vitamin!

Sokan nem kedvelik a belsőségeket, így a sertés máját sem. Pedig igen bőséges D- vitaminforrás és elkészítése egyszerű, gyors és igen változatosan süthetjük. Íme egy tipp…

Berlini máj hagymás sült almával

Elkészítési idő: 25 perc
Energiatartalom: 1 adag: 340 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

– 2 késhegynyi őrölt bors
– 1 teáskanál só
– 3 evőkanál finom liszt
– 10 dkg vaj
– 2 db alma
– 2 fej vöröshagyma
– 80 dkg sertésmáj

Elkészítése:

Az egész májból szeleteket vágok, folyó vízben leöblítem,és száradni hagyom. A hagymákat megtisztítom, majd felkarikázom. Az almákat vékonyan meghámozom, a magházat kiszúrom, majd nyolc, kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.

A vaj egyharmad részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom. Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat barnára pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.

A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 percalatt mind a két oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne
égjen meg, mert keserű lesz! A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek két-két almakarikát és a hagymakarikákat. Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.

forrás: www.videkíze.hu

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!