>
Facebook hozzászólás

Bolo do caco, a madeirai kenyér

Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás – nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott… Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől – írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco  egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg – tette hozzá a gasztrobloger. 

 

Madeira kenyér, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Az édesburgonyát megmostam, cikkekre vágtam, majd lefedve megsütöttem 150 fokon a sütőben. Miután kihűlt, 5 dekányit összepépesítettem belőle. A langyos vízben elmorzsoltam, feloldottam az élesztőt, majd a már kimért lisztből 3 evőkanálnyit hozzákevertem, és lefedtem 15 percre. A maradék lisztben elkevertem a sót és a pépesített kihűlt édesburgonyát. Miután a 15 perc letelt, bedagasztottam a tésztát, nem kemény hanem inkább lágyabb állagúra, majd duplájára kelesztettem. Ezután 5 darabra vágtam, gombócokat csináltam, majd kicsit ellapogattam, és 25 percig letakarva újra kelesztettem . Egy teflonos serpenyőt felforrósítottam, majd megsütöttem benne a kenyérkéimet. Nem nagy lángon, oldalanként kb 6-7 percig sült (először csináltam egy próbadarabot!). Fokhagymás- snidlinges fűszervajat készítettem mellé: a lágy vajba belereszeltem egy gerezd fokhagymát és egy csokor apróra vágott snidlinget kevertem hozzá. Még langyosan, kettévágva megkentem, és rekord gyorsasággal el is fogyott…! Nektek is jó étvágyat!

Tonhalas spagetti, ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál
A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek, tekintve, hogy inkább másra fordítok több időt. Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben, egy gyors felmérés után úgy döntöttem, hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel – írja Pammer Lívia. Hallgassunk rá, és ugorjunk neki!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

sósak

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!