Borjútekercsek fehérboros mártásban
Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!
6 szelet borjúcomb,
6 szelet bacon,
6 szelet sajt (ízlés szerint),
2 deci száraz minőségi fehérbor,
6 mogyoróhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
só, őrölt feketebors.
Elkészítése:
a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont és sajtot teszünk (vigyázva, hogy ne lógjanak ki). Feltekerjük, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Egy serpenyőben az olajon hirtelen megpirítjuk a tekercsek minden oldalát, majd kiszedjük őket, és a visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat. Visszarakjuk a roládokat a hagymás olajba, felöntjük a borral, és 30-35 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a tekercseket tálra tesszük, melléöntjük a hagymás-boros mártást. Főtt burgonyával kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.