Citromfüves hideg szőlőleves
Roskadoznak a zöldséges polcok a szőlőtől. Mivel még meleg van, jól fog esni egy kis hideg előétel, a Citromfüves hideg szőlőleves. Elkészítési ideje mindössze 20 perc.
Citromfüves hideg szőlőleves
Elkészítési idő: 20 perc
Energiatartalom: 1 adag: 310 kcal
A recept forrása: Ványi László mesterszakács
Hozzávalók 4 személyre:
– ízlés szerint citromfű
– 1 csipet só
– ízlés szerint kristálycukor
– 1/2 db citrom
– 1 evőkanál finom liszt
– 2 dl tejszín
– 1 kg szőlő
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a felét félretesszük levesbetétnek. A szőlőszemek másik felét villával vagy kézzel összetörjük, és hideg vízben feltesszük főni. Mintegy 5 perc alatt elkészül, ezután leszűrjük. A tejszínt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levesalapot. Pici sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a félretett szőlőszemeket, majd további 10 percig főzzük. Az elkészült levest jól lehűtjük, tálalás előtt belekeverjük a
megmosott, finomra vágott citromfüvet. (Ha a forró levesbe tesszük, a citromfű megbarnul és elmegy az illata.) Tetszés szerint pár csepp citromlével gazdagíthatjuk az ízét.
forrás: www.videkize.hu
Hozzászólás zárolva.