Citromos csibecsíkok fokhagymázott brokkolival
Ami ennél egyszerűbb, az már bonyodalmas. Ami ennél finomabb, az már „giccs”. Ami ennél nyugtatóbb, az már zavaró – tömören és rövbiden így foglalta össze új receptjét az Őrülten Jó Ételek bloggere. Akkor pedig el kell hinnünk!
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemell
- 1 db brokkoli
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 pohár natúr joghurt
- oregánó
- bors, só
Elkészítés:
A csirkemellet kisujjnyi darabokra vágjuk, megszórjuk oregánóval, fél citrom levével megcsepegtetjük, jól átforgatjuk; 20 percet pihentetjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-5 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemellcsíkokat szépen megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A fokhagymákat vékonyka csíkokra vágjuk, és forró olívaolajon megkapatjuk, majd azonnal (nehogy megégjen!), átforgatjuk rajta a lecsepegtetett brokkoli rózsákat. Tálaláskor a brokkolira halmozzuk a csibecsíkokat, és a maradék fél citrom levével illetve lereszelt héjával, kikavart joghurttal meglocsoljuk. Szerintem ennyi bőven ölég – állítja az Őrülten Jó Ételek bloggere. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.