Facebook hozzászólás
185

Csőben sült burgonya roppanó sajttetővel

Ízletes, tejszínes mártásban sült, sajtos finomság nem csak vegáknak!

Hozzávalók:

(4 személyre)

40 dkg rózsaburgonya

3 dl tej

1,5 dl tejszín

egy csipet őrölt szerecsendió, só, bors

3 dkg reszelt ementáli sajt

1 gerezd fokhagyma félbevágva

olvasztott vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

A tejet felforraljuk a fűszerekkel és a közepesen vékony karikákra vágott, hámozott burgonyát 10 percig főzzük benne.

Hozzáöntjük a tejszínt is és 10-15 percig lassú tűzön pároljuk.

Egy lapos, tűzálló tálat bedörzsölünk a félbevágott fokhagymával, és kikenjük vajjal.

Előmelegítjük a sütőt. A tálba öntjük a tejszínes burgonyát, és a tetejét megszórjuk sajttal.

Addig sütjük, míg a teteje nem lesz aranyló, roppanós. Ez kb 20-25 perc.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!