Facebook hozzászólás

Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében

Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja! Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül, tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa, baconszalonna, saját termesztésű zöldségek, mindehhez házi angol muffinzsemlét sütöttem – írja Pammer Lívia.

Duplasajtos, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a muffinzsemléhez:

  • 50 deka liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg teavaj
  • 1 mokkáskanálnyi cukor
  • 1 csapott evőkanál só
  • langyos víz
  • egy maréknyi kukoricadara

A húspogácsához:

  • 50 deka darált marhahús (10 vagy max 20 % zsírtartalommal)
  • mustár
  • 5 deka apró szemű zab
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az élesztőt a  cukros langyos vízben (kb 2,8 dl) kicsit megfuttattam, majd a liszthez adtam, és 10 percre letakarva pihenni hagytam. Ezután sóztam, hozzácsorgattam az olvasztott vajat és elkezdtem dagasztani. Lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Duplájára kelesztettem, majd kukoricadarával hintett deszkára borítottam.

Leveles kel főzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!

Nagyméretű, kör alakú szaggatóval a zsemléket kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem, és kb. 15-20 percig pihentettem. Ezalatt az idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítettem, majd a zsemléket szép aranyló színűekre sütöttem. Kivéve kopogós keménynek tűnnek, de mire kihűlnek, pihe-puha könnyed zsemlék lesznek.

A darált húst sóztam, őrölt borssal hintettem, kb. 3 evőkanálnyi mustárt hozzáadtam, beleszórtam a zabpelyhet, és alaposan összedolgoztam. Ha lehetőségünk van rá, legjobb ha előző este bekeverjük, így szépen össze fognak érni az ízek. A húsmasszából pogácsákat szaggattam és kontaktgrillen megsütöttem. Megfordítás után minden húspogácsára egy szelet sajtot tettem ami szépen ráolvadt a hús tetejére. Ekkor már nem csukom rá a kontaktgrill tetejét! A húst kicsit szaftosabbra szoktam sütni, így jobban benne maradnak az ízek.

A muffinzsemléket kettévágtam, mindenki ízlés szerint töltötte meg. Saját termesztésű salátalevél, és hagyma került bele, ketchup, csemege uborka szeletek, és a tetejére jó ropogósra sült baconszeletek. Ez tényleg durván jó! Ki kell próbálni! Jó étvágyat!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Viszket a tenyerem!

Még az Európai Parlament összes mozsdóját is felszerelték a helyes kézmosást bemutató tájékoztatóval évekkel…

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!