Facebook hozzászólás

Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében

Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja! Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül, tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa, baconszalonna, saját termesztésű zöldségek, mindehhez házi angol muffinzsemlét sütöttem – írja Pammer Lívia.

Duplasajtos, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a muffinzsemléhez:

A húspogácsához:

  • 50 deka darált marhahús (10 vagy max 20 % zsírtartalommal)
  • mustár
  • 5 deka apró szemű zab
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az élesztőt a  cukros langyos vízben (kb 2,8 dl) kicsit megfuttattam, majd a liszthez adtam, és 10 percre letakarva pihenni hagytam. Ezután sóztam, hozzácsorgattam az olvasztott vajat és elkezdtem dagasztani. Lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Duplájára kelesztettem, majd kukoricadarával hintett deszkára borítottam.

Leveles kel főzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!

Nagyméretű, kör alakú szaggatóval a zsemléket kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem, és kb. 15-20 percig pihentettem. Ezalatt az idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítettem, majd a zsemléket szép aranyló színűekre sütöttem. Kivéve kopogós keménynek tűnnek, de mire kihűlnek, pihe-puha könnyed zsemlék lesznek.

A darált húst sóztam, őrölt borssal hintettem, kb. 3 evőkanálnyi mustárt hozzáadtam, beleszórtam a zabpelyhet, és alaposan összedolgoztam. Ha lehetőségünk van rá, legjobb ha előző este bekeverjük, így szépen össze fognak érni az ízek. A húsmasszából pogácsákat szaggattam és kontaktgrillen megsütöttem. Megfordítás után minden húspogácsára egy szelet sajtot tettem ami szépen ráolvadt a hús tetejére. Ekkor már nem csukom rá a kontaktgrill tetejét! A húst kicsit szaftosabbra szoktam sütni, így jobban benne maradnak az ízek.

A muffinzsemléket kettévágtam, mindenki ízlés szerint töltötte meg. Saját termesztésű salátalevél, és hagyma került bele, ketchup, csemege uborka szeletek, és a tetejére jó ropogósra sült baconszeletek. Ez tényleg durván jó! Ki kell próbálni! Jó étvágyat!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…
1 / 346

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!