Facebook hozzászólás

Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében

Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja! Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül, tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa, baconszalonna, saját termesztésű zöldségek, mindehhez házi angol muffinzsemlét sütöttem – írja Pammer Lívia.

Duplasajtos, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a muffinzsemléhez:

  • 50 deka liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg teavaj
  • 1 mokkáskanálnyi cukor
  • 1 csapott evőkanál só
  • langyos víz
  • egy maréknyi kukoricadara

A húspogácsához:

  • 50 deka darált marhahús (10 vagy max 20 % zsírtartalommal)
  • mustár
  • 5 deka apró szemű zab
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az élesztőt a  cukros langyos vízben (kb 2,8 dl) kicsit megfuttattam, majd a liszthez adtam, és 10 percre letakarva pihenni hagytam. Ezután sóztam, hozzácsorgattam az olvasztott vajat és elkezdtem dagasztani. Lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. Duplájára kelesztettem, majd kukoricadarával hintett deszkára borítottam.

Leveles kel főzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!

Nagyméretű, kör alakú szaggatóval a zsemléket kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem, és kb. 15-20 percig pihentettem. Ezalatt az idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítettem, majd a zsemléket szép aranyló színűekre sütöttem. Kivéve kopogós keménynek tűnnek, de mire kihűlnek, pihe-puha könnyed zsemlék lesznek.

A darált húst sóztam, őrölt borssal hintettem, kb. 3 evőkanálnyi mustárt hozzáadtam, beleszórtam a zabpelyhet, és alaposan összedolgoztam. Ha lehetőségünk van rá, legjobb ha előző este bekeverjük, így szépen össze fognak érni az ízek. A húsmasszából pogácsákat szaggattam és kontaktgrillen megsütöttem. Megfordítás után minden húspogácsára egy szelet sajtot tettem ami szépen ráolvadt a hús tetejére. Ekkor már nem csukom rá a kontaktgrill tetejét! A húst kicsit szaftosabbra szoktam sütni, így jobban benne maradnak az ízek.

A muffinzsemléket kettévágtam, mindenki ízlés szerint töltötte meg. Saját termesztésű salátalevél, és hagyma került bele, ketchup, csemege uborka szeletek, és a tetejére jó ropogósra sült baconszeletek. Ez tényleg durván jó! Ki kell próbálni! Jó étvágyat!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!