Egy igazán finom francia menüsor
A következő ínycsiklandó francia menüsorban minden van: zöldséges finomság, tenger gyümölcse, halfélék, és egy zamatos krémdesszert. Biztosan ízleni és tetszeni fog!
Paradicsomsaláta zöldfűszeres friss kecsketúróval, bazsalikommal Hozzávalók: fél kiló paradicsom, koktélparadicsom, 25 deka friss kecsketúró, olívaolaj, balzsamecet, 1 csokor friss bazsalikom, egy köteg friss fűszernövény (snidling, kakukkfű, rozmaring…), 3-4 gerezd fokhagyma, hagymakocka, só, bors.
Elkészítése: a friss kecsketúrót kikeverjük egy kis tört fokhagymával, olívaolajjal, sóval, s borssal, összeaprítjuk a snidlinget és zöldfűszereket, majd belekeverjük. Vékony karikákra szeleteljük a megtisztított paradicsomot, és esztétikusan a tányérba rakjuk. Két evőkanállal a túrókrémből galuskát formálunk, és a paradicsom köré tesszük. A paradicsomot megszórjuk egy kis hagymakockával, majd olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük. Salátánkat koktélparadicsomokkal, lila és zöld bazsalikom vágott és egész leveleivel díszítjük.
Vaníliás Szent Jakab-kagyló rügysalátával és citrusfélékkel
Hozzávalók: 20 deka mesclun saláta (kevert, zsenge rügysaláta), 10 darab Szt. Jakab-kagyló húsa 1-1 darab avokádó, mangó, narancs, 1 vaníliarúd, 1-2 deci olívaolaj, 1 citrom, fehérbor, vaj, só, bors, dijoni mustár, paradicsomkocka, vágott petrezselyem.
Elkészítése: serpenyőben pici olívaolajon egy csepp fehérbor hozzáadásával megpirítjuk az érmecskékre vágott Szt. Jakab-kagyló húsát, sózzuk, borsozzuk, a hosszában kettévágott vaníliarúdból késheggyel kikapart vaníliamagokkal megkenegetjük. Végezetül diónyi vajjal selymesre keverjük. A salátát laza mozdulatokkal összeforgatjuk a vinaigrette öntettel – körülbelül egy deci citrusos vinaigrette-hez kikeverünk egy teáskanálnyi dijoni mustárt egy citrom frissen facsart levével, sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáadjuk az olívaolajat, ízlés szerint finomra vágott petrezselyemmel és apró lilahagyma kockákkal is bolondíthatjuk -, majd a tányérok közepére halmozzuk. Koszorúalakban köré tesszük a még meleg vaníliás kagylót. Díszítésként hajszálvékony mangó-, narancs- és avokádógerezdeket, egy kis paradicsomot, petrezselymet szórunk a saláta tetejére, majd végezetül ízesítjük egy narancs kifacsart levével.
Tengeri süllő édeskömény-mártással
Hozzávalók: 2 egész (400 grammos) tengeri süllő, 1 fej édeskömény, 3 centiliter ánizslikőr (Ricard, Pernot, Uzo), 2 deci olívaolaj, só, bors, hagymakocka, fokhagyma, petrezselyem, köretnek fél kiló vegyes bébi zöldség.
Hozzászólás zárolva.