Facebook hozzászólás
225

Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával

Különlegeset produkálhatunk igen egyszerűen: ez a recept ugyanis viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, meg azzal a további nyolcvannal is, amely a paradicsomos rákfarkak mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.

 

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
20 deka mélyhűtött rákfarok
3 közepes méretű sárgarépa
1 édesköménygumó
2-3 evőkanál olívaolaj
fél liter paradicsomlé
1 kiskanál méz
15 deka szarvacskatészta
1 deci narancslé
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
só, bors

Elkészítése
Kiolvasztjuk a mélyhűtött rákfarkakat, majd papírtörlőn vagy konyharuhán megszárogatjuk. A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk, az édesköményt is lehetőleg minél vékonyabb karikákra szeljük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és megpároljuk benne a zöldséget. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sót, a borsot és a mézet. Ekkor mehet bele a tészta, amit többszöri kevergetés mellett a csomagoláson jelzett ideig kell főzni az ízesített zöldséges paradicsomlében.

Amint elkészült a tészta, hozzáadjuk a narancslevet és a rákfarkakat. Felforraljuk, és ekkor, vagyis csak a legvégén adjuk hozzá a petrezselymet.

Életforma-tippek

A rákfarkakat nyugodtan lehet csirke- vagy pulykahússal is helyettesíteni!

Ehhez a recepthez többféle serpenyő közül válogathat
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
a
a

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!