Facebook hozzászólás

PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ

Egyből kettőt, avagy a leves és a sült kacér násza

Régi módszer ez nálunk, hogy a húsról lefőzünk egy levest, majd a leveshúst lesütjük sok zöldséggel és egy kis tejföllel. Ezt szoktam én válságos ételnek hívni, mert azért jót tesz az ember pénztárcájának, hogy egy alapanyagból kihozza az egész ebédet. Max konyhájában így takarékoskodnak!

Leves és sült kerámia tálban, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Készítettük kacsával, csülökkel és most például csirkével. (Ha csülköt használunk, nagyszerű lesz a levesünk, de gondoljunk bele, hogy egy kocsonyába is nyugodtan bele lehet tenni.)

Leszűröm és szétszedem a levest, a húst leterítem egy tűzálló tálba, arra rá a zöldséget. Ízesíteni nem kell, mert a leves zamata a húsban már benne van. 3-4 evőkanányi tejfölt, hőkiegyenlítéssel kikeverek 2-3 merítőkanál levessel. Az így kapott mártást szépen rácsorgatom a tálra.
Meleg sütőben szép pirosra sütöm. Sok idő nem kell hozzá, mert minden főtt, csak egyben kell sütni!

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Karfiol steak, hamis aioli mártással

karfiol steak, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja.hu

Kalandozás a mentes, könnyedebb világba! Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a „fejbenvan a baj”. De tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor íme: a karfiol steak. Max konyhája ezt is tudja!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!