Egyszerű, kiadós, egészséges
Ennek a kínai jellegű ananászos csirkének rendkívül egyszerű az elkészítése, ne ijesszen meg senkit a sok hozzávaló. Az eredmény viszont egy könnyű, ízletes vacsora.
Hozzávalók
– 1 csirkemell
– 1 szál póréhagyma
– 1 kaliforniai paprika
– felkockázott ananász
– 10-20 szem mandula vagy pörkölt mogyoró
Egy csirkemellet falatnyi darabokra, csíkokra vágunk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici liszttel és a vágódeszkán jól összegyömöszöljük. Egy serpenyőben vagy wokban olívaolajat forrósítunk és ebben pirosra sütjük a csirkecsíkokat. Amíg azok sülnek, felkarikázunk egy egész póréhagymát, és apró csíkokra vágunk egy kisebb kaliforniai paprikát (mindegy egyébként, hogy milyen márkájú a paprika, csak piros legyen), majd amikor a csirke szépen megpirult, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és együtt tovább pirítjuk. Nem kell puhára párolni, jobb ha kissé roppanós marad.
Hozzávalók a szószhoz
– 2 evőkanál méz,
– 5 evőkanál ketchup,
– 3 evőkanál rizsecet (borecet is jó helyette)
– 3 evőkanál szójaszósz,
– 5 dl ananászlé,
– 2 evőkanál étkezési keményítő,
– mokkáskanál ötfűszerkeverék,
– fél mokkáskanál őrölt gyömbér,
– 1 evőkanál cukor,
– késhegynyi szárított csili.
A hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük a zöldséges csirkére. Kevergetve melegítjük, amíg besűrűsödik az étkezési keményítőtől. Vigyázni kell, nem szabad sokáig forralni, mert a keményítő ekkor elveszíti sűrítő hatását.
Végül ananászdarabokat és pirított mogyorót vagy mandulát keverünk az ételhez és illatos jázminrizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.