ÍGY HŰSÖLNEK VÉRSZOMJASOK
Érvágás a konyhában
Ha valakik, akkor a spanyolok tudják, milyen az igazán meleg, de annak is ismerik a forszát, hogyan hűsítsék magukat! A bor alapú, alacsony alkoholtartalmú sangría – ami spanyolul annyit tesz: érvágás – erre tökéletes!
Hozzávalók:
- 5-6 őszibarack
- 1 citrom
- 5 dkg porcukor
- 1 l száraz vörösbor
Elkészítés:
Meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk az érett, édes őszibarackokat. Héjastul vékony szeletekre vágjuk a megmosott citromot is, hozzáadjuk a porcukrot, és az egészet így átkeverjük. Most adjuk hozzá a vörösbort, kavarjunk megint egyet rajta, és már így mehet is be a hűtőbe kb. 2-4 órára. Talpas kelyhekben, jégkockával tálaljuk. Ez lesz a kerti partid éke! Oléééééééé!
Mézes-őszibarackos tejbegríz, a családi kedvenc
Létezik olyan gyerek, aki nem szereti a tejbedarát? Az ő kedvükért most feldobtuk az alapreceptet most egy kis mézzel és idény gyümölccsel. Szinte biztos, hogy anya-apa is belekóstol majd, annyira ellenállhatatlan…
Hozzászólás zárolva.