HOGY LESZ VALAMIBŐL KARIBI?
Ez a csiga nem facsiga
Ha már egyszer kimondtam, nincs visszaút. Namegasztán 🙂 mi lesz, ha számon kéri rajtam a Lilahajú Néni… Gyorsan, egyszerűen, egy kis őrültséggel, aztán lehet mással is foglalkozni. Hogy is van ez?
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta (500 g.)
1 pohár tejföl
2 db tojás
12 dkg kókusz reszelék
4 cs vanílliás cukor
2 mokkáskanál currypor
1 mokkáskanál chilipor
kristálycukor
egy csipet só
Elkészítés:
A leveles tésztát felengedés után 1-2 milliméter vékonyságúra és téglalap formájúra kinyújtjuk. A tejfölt, a tojás, a kókuszt összekeverjük, és befűszerezzük, valamint hozzáadjuk a vanílliáscukrot és egy csipet sót. A kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük a kókuszos-tejfölt úgy, hogy a tészta alsó részén egy centit szabadon hagyunk. Szépen (de nem kell túl szorosan) feltekerjük a tésztát, a szabadon hagyott részt kicsit megnedvesítjük, hogy jobban tapadjon. Az így kapott rúdból, éles késsel 1-1,5 centis darabokat vágunk (akár 35-40 db). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rápakoljuk a csigákat, a tetejüket megszórjuk egy kis kristálycukorral, és forró sütőben szépen megsütjük.
A fűszerek ellenére ez egy édes süti, nem kell meg ijedni tőle; de ha legközelebb készítjük lehet bátrabban adagolni a chilit.
Az, hogy miért lett Karibi!?
A kedvenc világjáró tv-csatornámon épp a karibi konyháról volt szó, és ott is használtak chilit, curryt meg kókuszt…Lehet, hogy nem egy ételbe…
Jó étvágyat kíván hozzá: a vicces Steffel Csaba
Mák és túró, avagy a Tészta-emlék
Nagyon tésztás voltam az elmúlt időszakban, amit finoman jelezetem is. Tésztát szinte bármikor- vagy ahogy szoktam idézni a nagyokat “tésztaság fél egészség”! Talán egy hete lehetett, hogy mákostészta evés közben, kicsit elkalandoztam a múltban – há’ miko’ másko’ – és eszembe jutott egy régi receptötlet, amivel azóta sok helyen találkozni, általában meggyes változatban… Gondoltam én is elkészítem, de mivel meggyem nem volt idehaza, ezért… Szóval minden így kezdődött Steffel Csaba konyhájában.
Hozzászólás zárolva.