Fa is, fül is, gomba is! Na, mi ez?
Imádom a távol-kelti konyhát! Már akkor rajongtam érte, amikor még nem is ismertem a valódi wokok földjét. Szenzációs ízharmóniák tobzódtak egy pillanat alatt egykori konyhámban, a Váci úton! Soha nem lehet elfelejteni azt a kísérletező kedvet, és azt a rengeteg barátot, kollégát, akik boldogan rohantak kóstolni!
Hozzávalók:
- 1 cs zacskós gyorsrizs (vagy használj bármilyen, gyomrodnak kedves rizst)
- 1 tojás
- 1 fél marék szárított fafülgomba
- só, olaj
- olívaolaj
Elkészítés:
Áztasd be a gombát legalább fél órára. Vigyázz, nagy tálba tedd, mert nagyon megszívja magát vízzel! (Tényleg nő, mint az a bizonyos gomba, de a kettőnek semmi közre egymáshoz!) Tedd fel a rizst főni, ahogy a dobozon feltüntették a gyártók. A fafülgombát vágd vékony csíkokra, de a kemény torzs részét dobd ki! A rizst vedd ki egy diónyi margarinra vagy egy kávéskanál olajra. Keverd össze, majd add hozzá a gombacsíkokat! Előmelegített tálban tedd a vendégeid elé! Önálló fogásként is remek! De azért ez a garnélarákos rizottó is megéri a pénzét! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.