Facebook hozzászólás
1 167

Finom romantika: erdei gyümölcsös poharas desszert

Az igazi édesszájúak nem csak Valentin-nap táján fogyasztják szívesen a poharas desszertet. Ez a sütemény kiváló a délutáni teázáshoz, kávézáshoz is. Forrón sose együk, legalább egy órát hagyjuk hűlni.

Hozzávalók:

• 125 g áfonya, málna (mélyhűtött)

• 50 g barnacukor

• 50 g liszt

• 50 g vaj + egy kiskanálnyi vaj

• 20 g darált mandula

• 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Hevítse fel a sütőt 200 °C-ra, kenjen ki 2 tűzálló poharat vajjal és helyezze beléjük az erdei gyümölcsöket. Robotgéppel dolgozza össze a cukrot, a vajat, a lisztet, a fahéjat és a reszelt mandulát, míg egynemű tésztát nem kap, majd öntse az egészet a gyümölcsökre. Süsse 180°C-on 20 percig, majd a forró poharakat óvatosan vegye ki, és hagyja kicsit kihűlni a desszertet, tejszínhabbal, fahéjjal, friss gyümölccsel díszíthetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!