MOST ÉRIK, PRÓBÁLD KI!
Fügelekvár egyszerűen
A friss füge számtalan fogás csodálatos kísérője lehet. Tökéletes választás például sajtok, borok, de akár húsok mellé is. Most olyan receptet mutatunk, ahol a füge lehet a főszereplő. Például süteményekbe, reggelire a croissant mellé vagy a vajas kenyérre. Íme egy pofonegyszerű lekvárrecept.
Hozzávalók: 2-3 kg érett füge, 1 kg cukor, 2-3 citrom facsart leve, 2-2 kk. fahéj és szegfűszeg, víz.
Elkészítés: az érett fügéket negyedekbe felvágjuk. Ha nagyon érett, már-már kicsit folyós, akkor egészben is beledobhatjuk a fazékba, nem kell a héjukat lehúzni sem.
Ezt követően nagyjából egy órán keresztül főzzük közepes lángon annyi vízzel, hogy ellepje a fügéket. Utána hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, valamint a citrom levét. Folyamatos kevergetés mellett egy kicsit még együtt tovább főzzük, majd amikor teljesen elfőtte a levét, s a cukortól szirupos állagú nem lesz, még melegen kisebb üvegekbe rakjuk.
Száraz dunsztban pihentetés után fogyasztható. Felbontást követően ajánlott hűtőben tartani, mivel nem tartalmaz tartósítószert.
Hozzászólás zárolva.