Fűszeres sertésgrill és pestós bélszínsaláta
Ezekkel a cseppet sem önkínzó fogásokkal megkönnyítjük azok dolgát, akik keményen küzdenek az edzőteremben, a konyhában, hogy lefaragják megszaporodott kilóikat.
Fűszeres sertésgrill
Hozzávalók: 4 szelet sovány sertéshús (rövidkaraj), 2 evőkanál ketchup, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1-1 kávéskanál chili (por vagy krém), méz és borecet, 2 gerezd fokhagyma. Köretnek: zöldsaláta
A fokhagymát aprítsd fel finomra, és keverd össze a többi hozzávalóval. Forgasd meg ebbe a mártásban a kiklopfolt húsokat, és néhány órára tedd be a hűtőbe, hogy a hús puhuljon, és az ízek összeérjenek. Közben egyszer-kétszer forgasd is meg.
Grillrácsra fektetve (vagy grillserpenyőben) süsd készre. Tálald citromlével és kevés olívaolajjal meglocsolva, öntet nélküli zöldsalátával.
Pestós bélszínsaláta
Hozzávalók: 15 deka bélszín, 3 nagy fej csiperkegomba, 2 cső kápiapaprika, 2×1 evőkanál olívaolaj, 15 deka pennetészta. A pestóhoz: egy csokor friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tökmag, 1 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve.
A paprikákat erős láng fölött, kis olívaolajon égesd feketére, ezután hideg víz alatt kapargasd le a héját. Vagdosd fel a húsát kisebb darabokra.
A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, és kevés olajon párold puhára. Vedd ki a serpenyőből a gombát, és a kockára vágott bélszínt pirítsd meg mindkét oldalán ugyanabban az olajban. Ha közepesen átsütve szereted, akkor kb. 3-4 perc kell egy-egy oldalának.
A tésztát lobogva forró, sós vízben egy evőkanál olajjal főzd al dente állagúra, majd szűrd le.
A pesto hozzávalóit turmixgéppel pürésítsd. Ha szükséges, fűszerezd sóval, borssal.
Állítsd össze a salátát: a kifőtt pennét tedd egy öblös tálba, szórd meg a sültpaprika-darabkákkal, kanalazd rá a megpirított gombát. Forgasd össze, locsold meg a pestóval, és fektesd rá a hússzeleteket. Melegen is, hidegen is jó.
Forrás: www.elixironline.hu
Hozzászólás zárolva.