Facebook hozzászólás
531

Garnélarák feta sajttal

A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges görög halételt. Mindenki kedvence lesz!

Mindenki kedvence lesz! – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

80 deka koktélrák,

10 deka tigrisrák,

40 deka lilahagyma,

80 deka (hámozott) paradicsom,

25 deka paprika,

fél kiló feta sajt,

20 deka kefalotiri sajt,

5 deka fokhagyma,

1,5 deci olaj, bazsalikom,

szárított kapor,

őrölt bors, só, fehérbor.

Elkészítése: az olajon megpirítjuk a lilahagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a koktélrákot, ezt összeforraljuk, beleszórjuk az elmorzsolt feta sajtot, ízlés szerint fűszerezzük. Cserépedénybe töltjük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben készre sütjük. Tálaláskor kevés fokhagymás olajon átpirított, fehérborral pácolt tigrisrákkal díszítjük.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!