Garnélarák feta sajttal
A halételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, de hazánkban viszonylag kevés elkészítési módjuk közismert. Ha unod már a szokványos sült és rántott halat, most ajánlunk egy nagyon gyorsan elkészíthető, fenséges görög halételt. Mindenki kedvence lesz!
Hozzávalók:
80 deka koktélrák,
10 deka tigrisrák,
40 deka lilahagyma,
80 deka (hámozott) paradicsom,
25 deka paprika,
fél kiló feta sajt,
20 deka kefalotiri sajt,
5 deka fokhagyma,
1,5 deci olaj, bazsalikom,
szárított kapor,
őrölt bors, só, fehérbor.
Elkészítése: az olajon megpirítjuk a lilahagymát, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a koktélrákot, ezt összeforraljuk, beleszórjuk az elmorzsolt feta sajtot, ízlés szerint fűszerezzük. Cserépedénybe töltjük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben készre sütjük. Tálaláskor kevés fokhagymás olajon átpirított, fehérborral pácolt tigrisrákkal díszítjük.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.