Facebook hozzászólás
903

Gesztenyés pulykarolád tejszínes kelkáposztával, pirított hagymás burgonyakrémmel

Farkas Bálintnak, a hévízi Bonvital Wellness & Gastro Hotel Brix Bistro à la carte étterem séfjének és kollégáinak nem titkolt célja, hogy a környékbeli közönséget egy új, a modern kulináris trendeket követő gasztronómiával ismertesse meg. Mindezt egy olyan újszerű designnal megálmodott, és a legújabb irányzatoknak megfelelő környezetben teszik, amely a népszerű turisztikai célpontban eddig nem volt jelen. Ehhez a pulykás recepthez – csakúgy, mint minden máshoz az étlapon – kizárólag a kiváló minőségű szezonális és legkedveltebb alapanyagokat használja, igyekszik az új gasztronómiai trendeknek megfelelő fogásokkal megismertetni vendégeit, de az eddig megszokott ételeket is kreatívan, kifinomult igényességgel tálalja. A tradicionálisan magyar, hagyományos alapanyagok tiszteletben tartása mellett folyamatosan törekszik az új, meghökkentő összetevők és kombinációk kipróbálására is! Jó étvágyat!

 

Brix Bistro étterem, Kép: Bonvital
Brix Bistro étterem, Kép: Bonvital

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet kb. 20 dkg-os pulykamell
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg gesztenye
  • ½  fej kelkáposzta
  • 6 dl tejszín
  • só, fehérbors, szerecsendió
  • étolaj a sütéshez
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 4-5 dl tej

Elkészítés:

A gesztenyéket forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansírozzuk (főzzük), majd jeges vízben lehűtjük és apróra vágjuk. Később beledolgozzuk a gesztenyemasszába.

Farkas Bálint mesélte:
Farkas Bálint séf, Kép: Bonvital
Farkas Bálint séf, Kép: Bonvital

Értelmiségi családba születtem, nagyon szeretem Őket és nagyon büszke vagyok rájuk!!! A Gellért Hotelben kezdtem a gyakorlati éveimet, Novák Ferenc SÉF ÚR kezei alatt, akit a mai napig mentoromnak, tanáromnak, segítőmnek és nevelőmnek tartok. A hidegkonyhától, a reggeliztetésen át a tálalásig mindent megtanultam, sőt, sorra járhattam a bel,- és külfödi versenyekre. Amikor a séf úr nyugdíjba ment, én is váltottam. Jött a Balaton közeli Kolping Hotel. Szuper volt. Sok év után, – családi okok miatt is – , és véletlenül is, jött a Spirit, szintén nagyon jó volt, újabb kihívás! Kis szünet után egy kevés idő Budapesten, majd a Spiritben megismert feleségemmel Németországba mentünk! Kis szállodában dolgoztunk én voltam a konyhafőnök, feleségem az igazgatóhelyettes! Szép volt, jó volt de elég volt! Hazajöttünk! Jól tettük! Most ITTHON VAGYUNK!

A pulykamelleket kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a gesztenyekrémmel megkenjük és feltekerjük! Ha szükséges fogvájóval összetűzzük.

Kevés olajon, szép pirosra körbe pirítjuk, majd tepsibe fektetjük. 1 db vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát durvára vágunk, a húsok mellé szórjuk, kevés vizet öntünk alá, majd  forró sütőben alufóliával letakarva kb. fél órán keresztül készre sütjük!

A káposztát vékony csíkokra szeljük, és sós, forrásban lévő vízben szintén blansírozzuk kb. 3 percig, majd jeges vízben lehűtjük.

A tejszínt egy lábasban forralni kezdjük, sót és borsot adunk hozzá, majd mikor már majdnem a felére visszaredukálódott, beletesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Jól átforraljuk. Szükség esetén után ízesítjük.

A burgonyából , vajból, tejből, sóból és szerecsendióból hagyományos módon pürét készítünk, majd az apróra vágott, folyamatos kevergetés mellett barnára pirított hagymát hozzákeverjük.

A pulykamelleket kivesszük a tepsiből és tetszőleges módon szeleteljük. A szaftját rúdmixerrel pürésítíjük, majd egy kevés hideg vízzel elkevert keményítővel beállítjuk a kívánt állagot, és kiforraljuk.

Harmónia, összetettség, kulináris élmény – a Ritz megér egy estet!
Hagyomány már, hogy az ország legjobb éttermei nálunk mutatják be először új étlapjukat, kínálatukat. Most a The Ritz-Carlton, Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen jelentkezik megújult menüvel az őszi-téli szezonra. Az új fogásokat tartalmazó menüsor kizárólag a legfinomabb és legfrissebb magyar, az időszakra jellemző alapanyagokból készült, és tökéletes ízélményt kínál a hazai éttermi közönségnek, illetve a városba látogató turistáknak.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!