Gesztenyével töltött hosszúcomb Gabitól
Dossó Gabi már elárulta a tökéletes sült pulyka titkos fortélyait, most pedig jöjjön egy kedvence, ami igazán klasszikus karácsonyi étek! Ajánlom, nyersen is kóstold meg a tölteléket, hogy valóban ízletes legyen!
Hozzávalók:
- 2 db pulyka hosszúcomb
- 50 dkg főtt, hámozott gesztenye
- 40 dkg aszalt szilva
- 1 nagy cukkini
- 4-6 szál zöldhagyma
- 2 szikkadt zsemle vagy kifli
- 2 tojás
- só
- bors
- őrölt római kömény
- 2 dl olaj
Elkészítés:
A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-külön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, a kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a tojást és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet, és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. Kellemes ünnepeket és jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.