Gombás-metélőhagymás bárányszelet
Magyarországon viszonylag ritkán fogyasztunk bárányhúst, pedig lényegesen egészségesebb, mint a gyakran használt sertéshúsok. A következő receptünk könnyen és gyorsan elkészíthető, aki vállalkozik rá, az nem fogja megbánni!
8 szelet bárányborda,
30 deka gomba,
1 csomag metélőhagyma,
15 deka vaj,
1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem,
1 evőkanál liszt,
1,2 deci fehérbor,
1,5 deci tej,
1 deci sűrű tejszín,
1 tojássárgája,
5 deka parmezán,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
só, bors.
Elkészítése:
A bárányszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított 5 deka vajban mindkét oldalukon hirtelen rózsaszínűre sütjük. A hússzeleteket kivajazott tűzálló edénybe tesszük. A serpenyőben maradt vajon megpároljuk az apróra vágott metélőhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A maradék vajat egy edényben felforrósítjuk, benne a lisztet enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a tejet és a szerecsendiót. Sózzuk, majd sűrűre főzzük. Végül kevergetve öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük bele a tojássárgáját. A gombás mártást a hússzeletekre öntjük, megszórjuk a tetejét a parmezánnal, és sütőben közepes tűzön 10-15 percig sütjük. Párolt rizzsel, zöldsalátával kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.