Göngyölt malackaraj – különleges finomság az újévre!
A sült malac hagyományos étel újévkor, de elkészítésébe érdemes belevinni egy kis rafinériát. Következő receptünkkel meglepheti családját, és garantáljuk, hogy mindenkinek ízleni fog!
Hozzávalók:
1,5 kiló malackaraj,
egy szikkadt zsemle,
egy kis fej vöröshagyma,
egy tojás,
15 szem aszalt szilva,
fél kiló szeder,
15 deka cukor,
friss koriander,
só, bors,
3 centiliter konyak.
Elkészítése:
A malackarajt kicsontozzuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A maradék malachúst és a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a kevés olajon lepirított vöröshagymát és az apróra vágott friss koriandert. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tojást és a darabokra vágott aszalt szilvát. A malackarajt kiterítjük, a tölteléket rúd alakban rátesszük, felgöngyöljük, alufóliába csomagoljuk, és sütőbe tesszük. Közepes hőfokon 45-50 percig sütjük. A szedermártáshoz cukrot karamellizálunk, beletesszük a szedret, és a megfelelő sűrűségig főzzük benne. Félrehúzzuk, egy kis konyakkal nyakon öntjük. A malackarajt felszeleteljük, tálaláskor a mártásra halmozzuk, salátával, gyümölcsökkel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.