Facebook hozzászólás

Grillezett kecskesajt friss salátával

Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben készítik ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad. 

Grillezett bikácsi kecskesajt friss salátával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • fejenként két szelet kecskesajt
  • 1/2 marék apróra vágott kapor
  • 2 db koktélparadicsom
  • 1/2 doboz joghurt
  • 1/2 fej jégsaláta
  • késhegynyi só
  • késhegynyi fehérbors
  • díszítésnek kevés mézes balzsamecet

Elkészítés:

Mosd meg, itatgasd le, tépkedd szét a jégsalátát. Keverd a joghurtba a kaprot, a sót, a fehérborsot. Tedd egy tányérra, dísztsd a félbe vágott paradicsomokkal, majd öntsd rá a joghurtos keveréket. Szeleteld fel a jó minőségű kecskesajtot 1,5 centi vastagságúra, és grillrácson süsd meg. Nem kell hozzá semmilyen siradék, mert önmagában van benne elegendő, nem fog odaragadni. Gyorsan sül, állj mellette két lapáttal készenlétben, hogy időben meg tudd fordítani. Tedd a salátára, és díszítsd kevés mézes balzsamecettel! Ezzel aztán bátran fogyókúrázhatsz, és még nagyon egészséges is! Jó étvágyat!

Imre bácsi így csinálja
Szemem-szám eláll, valahányszor Badacsonyból lenézek a tóra! Mindig valami földön túli boldogság áraszt el! Ott kiülni egy teraszra, borozgatni, maga a gyönyörűség! És ha már mindez együtt van, haraphatunk is valamit! Itt van példálul Imre bácsi páratlan kecskesajtja! Meg kell kóstolnod!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!