Facebook hozzászólás
698

Gyöngytyúkom levese gazdagon – a vasárnapi menü

Ez aztán erőt ad! Most, hogy itt dübörög az influenza, ráadásul lassan jön a tavaszi fáradtság is, jó, ha veszünk magunkhoz egy kis éltető erőt – gyöngytyúkleves képében. Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!    

Gyöngytyúk levese, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd fel hideg vízbe – lassú tűzön – főni a megtisztított, feldarabolt gyöngytyúkot. Lassan, többször is szedd le a habját, csak ezután add hozzá a májat, a szívet, a zöldségeket, majd a borsot, a kelbimbót, az egyik csokor petrezselymet, és a sózd meg. Főzd kicsi lángon úgy 2-3 órán át. Ha kész, hagyd pihenni, majd csak úgy egy fél óra múlva szűrd le. Én estére készítem el, aztán egész éjjel pihentetem a teraszon. (Tégy rá fedőt, mert az arra sétáló cicusoknak bizonyára tetszeni fog!) Szűréskor a húst le is fejtheted a csontokról, és úgy teheted vissza a lébe. (A szárnyáról soha nem szoktam, mert így szeretem!) Tálalás előtt végy ki egy kisebb lábosba a levesbő, és abban főzd ki a cérnametéltet. Szórd meg a másik, apróra vágott petruscsokorral, és itt a gyógyulás! Imádom! Jó étvágyat!

Könnyű fácánleves fürjtojással Józsi barátomtól
Józsi barátom – okkal – nagyon vigyáz a cukrára. Ezért szeretem náluk az ünnepi menüket, mert mindig valami “karcsúsító” költeménnyel készülnek. Legutóbb fácánból főtt leves volt az ebéd fénypontja! A fácán, a galamb, a gyöngytyúk levese egyszerűen gyógyszer a betegeknek is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!