Gyöngytyúkom levese gazdagon – a vasárnapi menü
Ez aztán erőt ad! Most, hogy itt dübörög az influenza, ráadásul lassan jön a tavaszi fáradtság is, jó, ha veszünk magunkhoz egy kis éltető erőt – gyöngytyúkleves képében. Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!
Hozzávalók:
- 1 egész gyöngytyúk
- 25 dkg leveszöldség
- fél marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- fél marék kelbimbó (ez is lehet fagyasztott)
- 1db hegyes zöldpaprika
- 5-6 db erdei barna gomba
- 6 szem egész bors
- 2 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
Tedd fel hideg vízbe – lassú tűzön – főni a megtisztított, feldarabolt gyöngytyúkot. Lassan, többször is szedd le a habját, csak ezután add hozzá a májat, a szívet, a zöldségeket, majd a borsot, a kelbimbót, az egyik csokor petrezselymet, és a sózd meg. Főzd kicsi lángon úgy 2-3 órán át. Ha kész, hagyd pihenni, majd csak úgy egy fél óra múlva szűrd le. Én estére készítem el, aztán egész éjjel pihentetem a teraszon. (Tégy rá fedőt, mert az arra sétáló cicusoknak bizonyára tetszeni fog!) Szűréskor a húst le is fejtheted a csontokról, és úgy teheted vissza a lébe. (A szárnyáról soha nem szoktam, mert így szeretem!) Tálalás előtt végy ki egy kisebb lábosba a levesbő, és abban főzd ki a cérnametéltet. Szórd meg a másik, apróra vágott petruscsokorral, és itt a gyógyulás! Imádom! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.