Gyümölcsleves
„Mi hidegen szeretjük, előző nap már elkészítem, hogy a hütőben jól összeérjenek az ízek. Ebben a melegben jobban is esik, mint egy tál forró húsleves.”- írja Annamária
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 üveg magozott meggybefőtt, 3-4 alma, 10 ek kristálycukor, ízlés szerint fahéj és szegfűszeg,
Kb. fél liter víz, 1 tetszőleges pudingpor, ( tejszínízű, puncsos, rumpuncsos, szamócás, epres, vaníliás)
pici tej, 1 kis tejföl
Elkészítés:
A meggybefőttet beleöntjük a fazékba, a levét is, majd még 1 üveg vízet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, s elkezdjük főzni. Amíg fő, addig meghámozzuk az almát, megmossuk, kicsi darabokra vágjuk, s beletesszük a levesbe.
A pudingport kb. fél deci tejjel simára keverjük, majd a tejfölt beletesszük, és simára keverjük Az egészet, ezzel fogjuk behabarni.
Ha felforrt a vízünk, ezalatt az alma és a meggy is megfőtt benne, akkor ezzel a pudingos tejföllel behabarjuk.
Remélem receptem elnyeri tetszéseteket.
Üdv. Pintér Annamária
Hozzászólás zárolva.