Gyümölcsös túrókrém desszert-könnyű és finom!
Ha vágyunk már a nyári gyümölcsök ízére, vegyünk egy doboz mélyhűtött, piros gyümölcsöt (málna, eper, ribizli, vegyes erdei gyümölcs),s készítsünk egy könnyű, nem sok kalóriát tartalmazó túrós édességet.
s készítsünk egy könnyű, nem sok kalóriát tartalmazó túrós édességet.
Hozzávalók (4-6 személyre)
30-40 dkg sovány túró
fél pohár sovány tejföl, vagy egy csészényi tejszínhab
1 doboz mélyhűtött piros gyümölcs
1 csomag vaniliás cukor
2 csapott evőkanál cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt kivesszük a mélyhűtőből, beleöntjük egy tálba állított szűrőbe és hagyjuk teljesen felengedni.
A túrót egy nagyobb tálba tesszük, villával összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás, és a rendes cukrot, és a tejfölt, majd minél simábbra keverjük. Ha tejszínhabot használunk, akkor előbb a cukorral keverjük simára a túrót, majd óvatosan, hogy ne törjön össze nagyon, keverjük hozzá a tejszínhabot.
A gyümölcsből kiválogatunk 4-6 nagyobb, vagy 10-15 kisebb szemet, ami nem esett nagyon össze. A többi gyümölcsöt beleforgatjuk a túróba. Kis tálkákba (vagy pl. fagylaltos kehelybe) adagoljuk, tetejét díszítjük a félretett gyümölccsel, s ha van, friss mentalevéllel.
Könnyű, finom, mennyei desszert.
Tipp: Nem lehet elrontani!
.
Hozzászólás zárolva.